5 tipp, hogy zökkenő(mentesen) indulj nyaralni

Amikor a családi nyaralást terveztük, megbeszéltük, hogy ebéd után, legkésőbb kettőkor el fogunk indulni. Görögország nincs közel, de egy jó stratégiával kényelmesen célba érhetünk.

A stratégiánk 5 pontja – és a valóság:

1, Legyen listád, hogy mit akarsz elcsomagolni, mit kell még elintézni – majd hagyd el. A listaírással időt takarítasz meg. Elvileg. A listám egy héttel hamarabb készen volt, csak arra tökmagoztam a VB meccseit nézve, így végül kidobtam. Pótolni nem volt kedvem, így fejből pakolásztam. Többé-kevésbé összejött.

2, Dolgozz előre, hogy ne kelljen az indulás napján is a munkával időt töltened – majd ne kapcsold ki az e-mail értesítést, és ne blokkold a munkahelyi hívásokat – így még indulás előtt fél órával is e-mailekre válaszolhatsz, és fél kézzel, a füledre szorított telefonnal pakolhatod a bőröndöt.

3, Szerezd be a kellő faktorszámú naptejet és leégés utáni sprayt – majd ne találd meg, csak a régebbieket, amiknek lejárt a szavatossági idejük. Vagy beugrasz indulás előtt egy drogériába, vagy elviszed a régit. Jó az még. Mivel kellően optimista vagy, úgyis elvitted a leégés utáni készítményt, no para.

4, Számzáras bőröndöt vegyél – majd pakolás előtt eszmélj rá, hogy senki nem emlékszik már a zár számára. Így jártunk. És ez nem az első eset. Azonban Columbo történetein nőttem fel, így azonnal tudtam, hogy a megoldás a koszos számok keresése. Hiszen általában nem zárjuk az év többi részén a bőröndöt, így esély van a leporosodott számok kombinációjával kinyitni.

5, Indulás előtti napon nézd meg, hogy jó-e a tavalyi fürdőruhád – majd rohanj este a boltba venni egyet. Noha sejtettem, hogy a tavalyi fürdőruha se viselte jól a sós víz nyomait, azért mégis az utolsó pillanatra hagytam a csekkolását. Szerencsém volt. A harmadik boltban, este nyolckor találtam egyet, ami tetszik, és ami jó is rám.

Az indulás előtti napon vittem szervizbe a kocsit gumicserére, és klímát tölteni. Az utolsó napon rohantunk új kontaktlencséért, az útra olvasnivalóért, kajáért. Az indulást kettő órára terveztük, de előtte még aludtunk pakolás helyett. A kutyák nem hagytak aludni, így az elmaradt, és a bőröndöt se pakoltuk be időbe. Másfél órás csúszással, de elindultunk. A határnál felmerült a kérdés, hogy ki látta a fürdőruhás szatyrot, eltettük-e… senki.
Vissza úgy se fordulunk, mindegy.

A kérdés költői, de mégis: Miért a nők/anyák logisztikázzák nagyobb részben a pakolást a nyaraláshoz?

 

Neked mi a nyaralás előtti stratégiád, hogy indultok el a családi nyaralásra? Írd meg kommentben, vagy küldd el a történetedet az info@negyvenmultam.hu e-mail címre. Szeretettel várom!

 

Ha tetszett a cikk, kérlek, oszd meg valamelyik csatornán az alábbi ikonok segítségével. Köszönöm. 🙂