3 kontraproduktív tipp a #tökéletesanya cím megszerzéséhez

Anyának lenni kihívás. Öröm. Felelősség. Határfeszegetés. Korlátokba ütközés. Tehetetlenség.  Meglepődés. Imádkozás. Reménykedés. Hála. Azonban #tökéletesanya cím elnyerése mindebből extra adagot igényel.

Mindenki, aki anyává válik, rendelkezik egy képpel a fejében, hogy az majd milyen lesz. Elsősorban merít a saját szüleivel való tapasztalásából, majd az átalakulása útján megkezdik a terelgetést a közösségi média híres anyái, és a magazinok tökéletes mamijainak fényképei.

Ezt a bejegyzést úgy írom, hogy MÉG nem kaptam meg a gyerekektől a #tökéletesanya címet. Valójában, nem is tudom, hogy ennyi év és falba ütközés után törekszem-e rá. Kaptam már #cukianya, #szeretlekanya, #fiatalosanya címkéket, de  tökéletest még nem. Vagy csak nem vettem észre. Az biztos, hogy arról már tökéletesen felvilágosítottak a gyermekeim, hogy miért nem kapom meg ezt a hashtaget. Úgy tűnik, hogy a kamaszoknak ki van élezve minden érzékszervük arra, hogy kiszűrjék a kritizálható megmozdulásokat. És mintha az anyák felé ez még annál is élesebb lenne, igaz? Nem is emlékszem már, hogy vajon a mi időnkben is így volt-e ez? (muhahahaha…) És ha igen, akkor nem lehet, hogy ez egy örökletes dolog?

Ha Te is hajtanál a kupára, javaslok 3 lépést, amit mindenképpen hagyjál ki, mert különben minden megmozdulásoddal legalább egyet kimaradsz a dobásból:

1, Beszélgess a barátaival, és miközben csacsogsz velük, eleveníts fel egy-két cuki sztorit a kamaszod gyermekkorából, ha lehet, akkor a házi fényképalbumot előkapva. Imádni fogják. A többiek. Ő nem. Ő utálni fogja, és téged is ezzel együtt.

2, Cseszegesd napjában többször, hogy milyen lusta, és bezzeg a te idődben ilyennek helye nem volt, mert a most oly kényeztető és megértő nagyi a hajadnál fogva húzott le az ágyról. Ha elmeséled a te sztoridat, megértővé válik, és az együttérzésétől bepárásodott szemmel, sűrű szempilla rebegtetés közben főz neked egy kávét, és felteszi a lábad a zsámolyra, hogy pihenj egyet, míg ő elvégzi a házimunkát. Ja, nem. Ezt csak TE szeretnéd, de nem így lesz.

3, Hetente legalább egyszer csinálj családi digitális detoxot. Kezdetben tartson egy napig, majd emeld lassan az időtartamot. Kell, hogy az agy egy kicsit lelassítson, és a művilág helyett a valódi értékekkel foglalkozhasson. Megérti, és megköszöni, hogy az ő érdekében kikapcsoltátok a wifit és az adatforgalmat szüneteltetitek. Ahogy fekszik a kertben a függőágyban, hallgatva a nem appról, hanem a fáról szóló madárcsicsergést, azon töpreng, hogy milyen díjat készítsen neked DIY módon, amely méltán kifejezheti a tökéletes anyaságodat. Ja, ismét nem ez lesz. Ami rád vár, azt még az Angry Birds alkotói sem merték beépíteni a játékba.