Csukáné Andi: Semmi különös nincs abban, ha egy nő 40 évesen várja az első gyermekét, vagy az unokája érkezését

Mit éreztél, amikor betöltötted a negyvenet? 

Nem emlékszem…de tényleg! Ezért valószínű hogy semmi jelentősége nem volt számomra.

Szerinted milyen kihívásokkal küszködik egy negyven feletti nő?

Ki ilyen, ki olyan…ma már semmi különös nincs abban, ha egy Nő 40 évesen várja az első gyermekét, vagy az első unokáját netalán,…ezért a mindennapok történései mindenkinél máshogy alakulnak.

Mi a legnagyobb előnye, ha valaki betölti a negyvenet?

Tapasztaltabbak vagyunk az biztos. Magamból kiindulva újfent, túl a gyerekszülésen, lakás, házfelújításokon, úgy érezem több időt fordíthatok magamra, és bizony ez egy csöppet sem elhanyagolható szempont a mai depis világban.

Mi az, amit húszévesen gondoltál a negyvenesekről? Mi igazolódott be belőle? 
Hogy milyen öregek! ? Ezt gondoltam rendszerint! Az én Anyum 39 évesen lett nagymama,így nyilván ebből indultam ki. És lám, anyum ma is ugyanolyan szép 70 évesen is, mint anno volt nekem. ❤

Szerinted van-e megítélési különbség (karrier, párkapcsolat szempontjából), ha egy férfi lesz negyven-ötven éves, vagy ha egy nő tölti be ezt az életkort?

Persze hogy van! (Szerintem!) Vélhetőleg ebben a korban a Férfiak, Nők zöme már családot alapít…jönnek a gyerekek, majd a Nők máris háttérbe szorulnak abban, hogy visszaterelődjenek a munka világába. Ellenben egy férfival! Párkapcsolat szempontjából is biztosan könnyebb egy férfinak ismerkednie ebben a korban…

Szerinted ki lehet az ismert emberek közül a negyven feletti korosztály példaképe? 

Legyen a példakép ebben a korban a derűs, kiegyensúlyozott, alapjában jó kedélyű ember maga. Persze nem tudunk mindig minden nap rózsaszín felhőcskén ücsörögve szívecskéket rajzolni az égre, de én ösztönösen hajlok a vidám emberek felé, és bár több ember van a “háttérben”, aki példaképem, az ismert emberek között ilyen nekem Oszvald Marika, Esztergályos Cecília, Székhelyi József… Varnus Xavér!!!

Mit üzennél azoknak a nőknek, akik rosszul élik meg, hogy betöltötték a negyvenet?

Hogy mit üzennék? Tudvalévő, hogy ma a 40 az új 30….ezért semmiképp nem kell szomorkodni!! A mai 40 -es korosztály szerintem soha nem volt ilyen fitt, menő, és fiatalos kinézetű. Úgyhogy, igyunk az egészségünkre, és gondoljunk arra, hogy ha ezen a számon már kiakadunk, mi lesz velünk még 40 év múlva?? Ki a fene akar addig keseregni a kora miatt? 🙂

 

Kedves Andi! 
Köszönjük a válaszaidat.
Örömteli napokat kívánunk Neked!
<3

Legyél Te is azok között, akik válaszaikkal segítik a többi olvasót!

Nincs felső korhatár és nemre vonatkozó megkötés sem!
Férfi és női olvasóinkat is biztatjuk, hogy jelentkezzenek, mi meg küldjük a kérdőívet számukra.

Ha Te is szeretnéd az “Én és a 40” című, néhány kérdésből álló mini-interjút megválaszolni, jelezz nekem Facebookon,  kommentben a cikk alatt, chaten, vagy e-mailben: info@negyvenmultam.hu.

 

A többi mini-interjú választ ITT olvashatod!