Az ok, amiért hetek óta nem készül el a cikkem a halogatásról

Vágjunk bele keményen: rád mennyire jellemző a halogatás? Inkább később válaszolod meg? Semmi baj, én is már egy ideje meg akartam írni ezt a bejegyzést a halogatásról, de valahogy nem jött össze. Most például, mielőtt nekikezdek, készítek egy kávét magamnak.

Ezen sorok írása közben, merő kíváncsiságból megnéztem, hogy a böngészőmön hány fül van megnyitva, és melyek azok. Nyílt lapokkal játszom, bevállalós vagyok: gmail, facebook, kollázskészítő, hootsuite, google, pinterest, menetrend, étterem. Egész jól látszik, hogy milyen fonal mentén haladtam ma délelőtt.  A kollázsos weblapot például még tegnap este nyitottam meg. Fáradt voltam, hogy érdemben hozzányúljak ehhez a dologhoz, meg eszembe jutott egy levél, amit mindenképp el akartam küldeni, mert már várták. Erről jut eszembe, hogy milyen régen adtam már fel képeslapot, pedig az annyira klassz volt! A postahivatalban válogattunk a színes-rajzos, vagy utcaképet mutató képeslapok között. Volt, amit már előre bélyeggel láttak el. És az megvan, hogy lehetett pénzt bedobni egy szerkezetbe, ami kidobta a választott képeslapot? Vagy az csak bélyeget adott? Jut eszembe, a vadasparkokban még mindig menő tekerős automatában összepréselt, nyomdázott pénzérme emléket készíteni.

Visszakanyarodva a halogatásról íráshoz, biztos vagyok benne, hogy ti is szoktatok halogatni dolgokat. Az egyik legszörnyűbb dolog, amit halogatunk, az a boldogság. Boldogabb akarok lenni címszóval átsiklok afölött, hogy már boldog vagyok. Elképesztően gyakran használjuk a feltételes módot. Ha ez vagy az történik, majd akkor boldog leszek…. Ugye? Haladéktalanul be kell fejeznünk a boldog pillanatokat okozó események halogatását, mert ezek hivatottak arra szolgálni, hogy legyen bennünk tűz megtenni mindazt, amit legszívesebben a To Do listánk végére hagynánk.

Ha nem szereted, amiért halogatós vagy, akkor segítek, hogy feloldozd magad a halogatás miatti önostorozás alól, mégha csak később is akartad korbáccsal hátba veregetni magad érte. A majd helyett, inkább most könnyebbülj meg, mert

“Meglehet, hogy a halogatás a termelékenység ellensége, de a kreativitásnak remek forrása lehet.” Adam Grant

 

A halogatásom okát majd egy másik posztban megírom, csak most kimegyek a trambulinomon ugrálni egy kicsit.