Sipos Ágota: Még mindig lehet álmokat megvalósítani

Mit éreztél, amikor betöltötted a negyvenet?

Kislányként mindig nagyon szerettem volna már felnőtt lenni, gyermekként nagyon lassúnak éreztem az idő múlását. Aztán ahogy felnőtt lettem, egy idő után nem érdekelt a korom, nem éltem meg tragédiának egyik kerek szülinapomat sem. Sőt…most élvezem igazán az életet.

Szerinted milyen kihívásokkal küszködik egy negyven feletti nő?

Önmaga elfogadása, hogy változhat a teste. Párkapcsolati válság esetén, hogy képes újrakezdeni. Munkahelyi váltásnál, hogy elhiggye, idősebb korban is kellhet a munkaerő-piacon.

Mi a legnagyobb előnye, ha valaki betölti a negyvenet?

A tapasztalat, a bölcsesség. A legtöbbünk már tisztában van önmagával, a képességeivel, lehetőségeivel. És még mindig lehet álmokat megvalósítani.

Mi az, amit húszévesen gondoltál a negyvenesekről? Mi igazolódott be belőle?

Már akkor is tetszett ez a korosztály, nagyon vártam, hogy én is ennyi idős lehessek. Van munkájuk, egzisztenciájuk, gyerekeik, kiegyensúlyozott életük. Mára tudom, hogy nem minden jön természetesen és automatikusan.:)

Szerinted van-e megítélési különbség (karrier, párkapcsolat szempontjából), ha egy férfi lesz negyven-ötven éves, vagy ha egy nő tölti be ezt az életkort?

Nagyon bízom abban, hogy ez egyre kevésbé jellemző a társadalomban, és nem a kor számít, hanem a tapasztalat, a tudás, a munkabírás, a kisugárzás.

Szerinted ki lehet az ismert emberek közül a negyven feletti korosztály példaképe?

Nőknél Jakupcsek Gabriellát említeném, tehetséges, tájékozott műsorvezető, mindig képes volt megújulni,hiteles személyiség. És 40 felett szülte meg a kislányát. Férfiaknál egyik kedvencem Havasi Balázs zongoraművész, imádja, amit csinál, zenét szerez, csodálatosan játszik. Mindig új célokat tűz ki, és meri megvalósítani az álmait.

Mit üzennél azoknak a nőknek, akik rosszul élik meg, hogy betöltötték a negyvenet?

Az életük legszebb, legizgalmasabb időszaka kezdődhet, ha merik megélni.

 

Kedves Ágota! 
Köszönjük a válaszaidat.
Örömteli napokat kívánunk Neked!
<3

Legyél Te is azok között, akik válaszaikkal segítik a többi olvasót!

Nincs felső korhatár és nemre vonatkozó megkötés sem!
Férfi és női olvasóinkat is biztatjuk, hogy jelentkezzenek, mi meg küldjük a kérdőívet számukra.

Ha Te is szeretnéd az “Én és a 40” című, néhány kérdésből álló mini-interjút megválaszolni, jelezz nekem Facebookon,  kommentben a cikk alatt, chaten, vagy e-mailben: info@negyvenmultam.hu.

 

A többi mini-interjú választ ITT olvashatod!