7 dolog, ami nem megy már 40 felett, de nem is baj

Amikor közeledtem a negyvenhez, akkor a már „B oldalon” létező ismerőseim szüntelenül hajtogatták, hogy majd ahogy átcammogok én is az ő térfelükre, megtudom, hogy milyen is az igazi élet! Lesznek dolgok, melyek elmaradoznak a mindennapjaimból, míg egészen más, új szokások pedig beemelődnek. Nos, ez szerintem nem csak a negyven plusz évekre jellemző, hanem úgy általában minden korszakunknak megvannak a kieső, és az érkező tapasztalásai, de azért összegyűjtöttem azokat, melyek kapásból az eszembe jutottak.

Az új szokásokról most nem beszélek, de azokról igen, ami az eddigiekkel ellentétben már nem megy 40 felett:

1, Felesleges időtöltés azzal, amit nem is szeretnék megélni – nem pazarlom az időmet és figyelmemet olyan tapasztalással, ami megfelelési kényszerből, vagy a szándékom elfojtásából származna

2, Három napos buli sorozaton részt venni – kell néha a leeresztés, de inkább valami építő jellegű időtöltésbe szeretem tolni az energiámat

3, Azon dilemmázni, hogy vajon másoknak megfelel-e az, aki vagyok – hú, mekkora szabadság annak lenni, aki tényleg vagyok, és nem állandóan arra fókuszálni, hogy vajon más mit akar, hogy ki legyek.

4, Gyorsétkezdében enni hasfájás nélkül – a szervezetem már nem bírja a hulladék élelmiszert, úgyhogy inkább a kevesebb, de minőségi étel bevitelét tartom szem előtt

5, Mozgás nélkül vékonynak maradni – ez fájó pont, de legalább egészségesebb lehetek. A mozgás erősíti a szívet, jót tesz a csontoknak…stb.

6, Sorozatfüggő lenni – Ó, mennyi időm ment el, és milyen kötöttséget okozott, hogy annak idején a tévé előtt ülve várjam, hogy mi lesz a kedvenc karaktereimmel.

7,  Elhinni mindent, amit hallok vagy látok – a húszas éveimben nem feltétlenül tudtam megszűrni a hallottak, látottak alapján azt, hogy mi igaz, és mi nem. Az évek múlásával azonban nagyon finom radarom lett.

+1, Nem tudok felszínes lenni – mélyen megérintenek az események, sorsok, így ahogy a magasságot, úgy a mélységet is áthatóan élem meg.

 

Ezek jutottak most eszembe, de biztosan bővülhetne még a lista, azonban én már ezért is hálás vagyok a sorsnak, hiszen sokkal szabadabban élek, mint ez előtt.

Te mivel egészítenéd ki a listát? Írd meg kommentben, vagy üzenetben.
Köszönöm, ha írsz.

  1. Folyamatosan másokat kritizálni sem megy már. Sokkal elfogadóbb lrttem.

    1. Ó, igen. Nálam is így van. Köszönöm, hogy írtál.

Comments are closed.