Egy sampon gyanús illata, azaz az élet 3 megválaszolatlan kérdése

Valamelyik este tusoláskor, miközben mostam a hajamat, és mennyei magasságokba emelt az új samponom illata, egyszer csak beugrott, hogy milyen szép is az élet. Azonnal gyanússá vált a dolog, és befurakodott a gondolataim futószalagjára egy-két olyan kérdés, amire sehogy sem tudok egyértelmű választ találni, pedig én szeretem a megvilágosodást. Ahogy a levegőbe, 3D formában, fehér betűkkel írt kérdést magam előtt forgattam, rájöttem, hogy nem is léteznek egyértelmű válaszok. Soha, semmire. A matekot kivéve. Ott mondjuk, lehet, hogy léteznek egzakt válaszok, de ezt a területet meg okkal kerülöm.

Noha írtam, hogy jó választ szeretnék találni, de valójában nem gondolom, hogy bármire is van jó válasz. A nehéz kérdések mögött talán csak a veszteségtől való félelem húzódik meg, és nem is olyan nagy sztori az egész, mint amennyire mi azzá tesszük.

Azonban szerencsés nap ez a mai, mert kiírhatom magamból, hogy aznap este mely kérdésekre nem találtam egyértelmű válaszokat (és azóta sem):

  1. Mi a jobb: ha lehetőséged van szabadon utazgatni, de nincs rá pénzed, vagy ha van pénzed, de nincs engedélyed utazni?
  2. Csak egy dolog biztos, hogy minden bizonytalan. Hogy tud ez biztos lenni, ha minden bizonytalan?
  3. Mi a jobb? Váratlanul meghalni, vagy ha hónapokig tudunk készülni a kilépésre?

 

A kérdéseimet visszaolvasva, talán érdemes lenne a továbbiakban kerülnöm ezt a sampon márkát. 🙂 Bár nem gondolom, hogy ezek a kérdések csak engem foglalkoztatnak, biztos más is szokott morfondírozni néha az élet megválaszolatlan kérdésein.

 

Ha van kedved, kérlek írd meg, hogy neked melyek a válaszaid ezekre a kérdésekre. Akár hozzászólásban, akár emailben (info@negyvenmultam.hu), vagy Face üzenetben. Köszönöm, ha írsz.