Női agy-férfi agy: #5 Tényleg a méret a lényeg? (18+)

Napjainkban a boldogságkeresés egyik szempontja lett, hogy nem szépet keres az ember, hanem szebbet, nem nagyot, hanem nagyobbat. Sokszor nem boldogtalan az ember, hanem csak boldogabb akar lenni mindazzal, ami körülveszi, és azzal, ami megadatott neki. Viszont a bölcs filozófusok szerint semmi nem fog bennünket boldoggá tenni kint, ha nincs meg a béke bent.

Azonban a boldogság témaköre helyett Attilával most azon elmélkedtünk, hogy vajon mikor van jelentősége a méretnek, és mikor nincs. Noha, a kérdéskört én vetettem fel, még sincs könnyű dolgom, mert nem szeretném, hogy csak szexuális vonalon mozogjunk…

Melyek azok a tárgyak, eszközök, ahol a méret számít a választásodkor?

Laskai Nelli: Például a telefonom kiválasztásakor számított a méret. Kifejezetten olyan mobilt kerestem, aminek kicsi a kijelzője, de hogy elejét vegyük a minden relatív kijelentésnek, szűkítem a jelzőt. Olyat kerestem, amelyik elfér a farzsebemben, és egy kézzel is kiválóan tudok üzenetet írni rajta. Autót már biztosan úgy választanék, hogy jó tágas legyen, kényelmesen elférjek benne, és azért a tévénél sem gond, ha nem kell nagyítóval keresni benne az embereket.  

Szávics Attila: Az ég kék, a zöld fű. Az emberek túlnyomó része két adott dolog közül bizonyosan a nagyobbat fogja választani. A zöldségesnél két paradicsom közül a kerekebbet, és méretesebbet, a tejpultnál a trappista sajtból a félbevágott darabka helyett az egész gurigát választanánk. Mobiltelefonból is a nagyobbra mondjuk azt “na, az de jó lenne”, és a tv-ről is ugyanígy vélekedünk. Ezeket az érzéseket csakis akkor hagyjuk figyelmen kívül, amikor nyomós okunk van rá. Nekem például azért nincs féltégla méretű mobiltelefonom, mert a kisebbet könnyedén zsebre tudom vágni, és hála Istennek a szemem is metszően éles. A nagy telefonok számomra kifejezetten kényelmetlenek, de ha nem kellene magammal hordanom, biztosan nagyot vennék. Lehet hogy egy picit mindannyiunkban ott a megalomán lélek?

Társválasztásnál mennyire számít a leendő partner magassága, súlya?

LN: Számomra fontos, hogy magasabb legyen nálam a férfi, akit társamul gondolok magam mellé. Mondjuk, mivel nem vagyok túl magas, így ez nem egy nehezen tartható kritérium. A férfi súlya annyira nem lényeges, persze a szélsőségekkel most nem számolok. Megjegyzem, a társválasztáshoz ennél több minden együttállása szükséges. A kinézetnél, az első benyomás után, sokkal fontosabb, hogy olyan értékrenddel, szemlélettel rendelkezzen a kiszemelt férfi, amely számomra is elfogadható. 

SZA: Ahány ember, annyi szokás, szoktuk mondani. Van aki szereti a magas nőket – ismerek olyat, aki azt mondja: “minél magasabb, annál jobb” –  és van aki a kicsinyke és törékeny lányokat kedveli. Én személy szerint nehezen tudom elképzelni, hogy a párom magasabb legyen nálam. Furán érezném magam, ha “fel” kellene rá néznem. Persze ez csak a külső, ami egy komolyabb kapcsolódásnál már csak másodlagos szempont.

Elég gyakori kérdés a magazinok hasábjain, hogy vajon tényleg a méret-e a lényeg. Feltételezhető, hogy az érdekli az olvasókat, hogy jobban működtetett párkapcsolatra számíthatnak-e azok az emberek, akik nemi szerve átlag feletti, vagy nagyobb mellmérettel rendelkeznek.

LN: Egyszer egy férfitől azt hallottam, hogy neki a szőke, nagymellű nők a gyengéi, mégis egy vékony, magas, barna hajú nőt vett feleségül. Ő lett a gyermekei anyja, és együtt élnek már vagy húsz éve. A szexuális kapcsolódás tekintetében az a lényeg, hogy a befogadó és az érkező méret passzoljon egymáshoz. Sokkal több ellaposodott kapcsolat van annál, minthogy ezeken a méreteken múljon a törés. A szexuális elakadások többek között azon párokat érintik, akiknél fellép a figyelemhiány, a technikai hiba, vagy kommunikációs problémáik vannak. Épp a napokban olvastam egy tanulmányt, miszerint a kisebb nemi szervvel rendelkező férfiak sokkal kreatívabbak, és odaadóbbak az együttlét során, mert ismerve adottságaikat, többet tesznek meg a párjukért.

SZA: Mi volt előbb a tyúk, vagy a tojás? Most akkor tényleg nem számít a méret? Vagy mégis? Valószínűleg sosem fogjuk tudni ezt végérvényesen eldönteni. Szerintem semelyik irányba nem jó “kilógni”. A dús keblű hölgyek ugyanúgy szenvednek, mint a piciny mérettel megáldott nőtársaik, csak ők megszabadulni szeretnének tőle. A kis mérettel élő férfiak nagy része frusztrált, mert azt gondolják, hogy ez egy nagy probléma. Pedig szerintem csak meg kell találniuk a hozzájuk passzoló hölgyet. Ennyi az egész. Véleményem szerint itt is, és ott is a középút a jó út.  Egy kapcsolatban nagyon sok múlik a szexualitáson, de ha minden más területen működik a rendszer, akkor nem valószínű, hogy bekövetkezik a kenyértörés. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg egyéb megoldással is “rendben tarthatjuk” a párunk szexualitását.

Azt szokták mondani, hogy a nagyobb mellel rendelkező nők előnyt élvezhetnek a mindennapokban. Vajon ez tényleg így van, vagy csak egy tévhit? És ha ez igaz, akkor vajon a férfiak esetében mi az, ami miatt előnyt tudnak szerezni más férfiakkal szemben?

LN: A filmek, a reklámok szeretik tárgyiasítani a nőket, és ahogy észrevehetjük, a szex adja el a zenét is már egy jó ideje, de azért vannak esetek, amikor épp, hogy hátrányban vannak a nagymellű, vagy túl dekoratív nők, álláskereséskor például. Sok helyen nők az eladók, kiszolgálók, ügyintézők, így azokon a helyeken tuti, hogy nem a nagy mell hoz előnyt a vevőnek. Egy autószerelő műhelyben jobban el tudom képzelni, hogy előnyt élvezhetnek a nők. Vannak férfiak, akik kifejezetten a kisebb mellmérettel rendelkező nőket kedvelik, és nőtársaim, valljuk be, például a kisebb mellű nőkön sokkal jobban mutatnak egyes fazonú ruhák, mint a dús keblűeken. Ha előbbre kellene sorolnom valamiben is a férfiak közül valakit, akkor én úgy képzelem, hogy az alapján részesíteném előnyben, hogy miként viselkedik velem: mennyire tiszteletteljes, milyen kommunikációt alkalmaz, mennyire „tiszta” a kisugárzása, és mosolygós-e.

SZA: Nálam biztosan előnyt élveznének. Komolyra fordítva a szót, a női mellméret olyan, mint férfiaknál a James Bond viselet. Nincs ember, aki ne venné észre. Emlékszem – még a villamossal utazgatós időkből – hogy egy-egy nagy mellű hölgyet a nőtársai jobban megbámulták, mint mi férfiak. Pedig ez a mi kiváltságunk kellene, hogy legyen :). Vagy nem?

Férfiak esetében számomra ez az ing és a zakó párosítása. A hölgyek mindig elolvadnak, ha öltönyt látnak. No meg ha egyenruhát. Abba most nem is mennék bele, hogy ez mit jelent. Legyen egy későbbi cikkünk témája.