Appok, amelyek negyven felett kellenek a telefonodra

Néha megkérdezem az ismerőseimet, akik már túl vannak a bizonyos életkoron, hogy milyen alkalmazások tarkítják a telefonjukat. Igyekszem ihletődni, megismerni a mások által használt jó gyakorlatokat. A férfi ismerősök közül szoktak néhányan praktikusan visszakérdezni ilyenkor, hogy mire lenne szükséged… és tényleg, nem ártana, ha az alapján keresgélnék, amire szükségem van. Viszont mi van, ha eszembe sem jut, hogy van olyan app, ami megkönnyítheti azon a bizonyos területen az életemet.

Emlékszem, régebben egy rakás játék volt a telefonomon, mert úgy fest, akkor több időm volt, bár inkább valószínű, hogy akkor több üres járat volt az agyamban, amit képes voltam játékkal feltölteni. Ma már inkább a praktikus alkalmazásokra megyek rá.

 

Számomra lazítás és játék az angol nyelvű képes keresztrejtvény, a Wordalot alkalmazás. De persze ez sem csupa öröm és szórakozás, inkább játszva tanulás. De jó szívvel ajánlom azoknak, akik szeretnék megtámogatni az angol nyelvismeretüket, bővíteni a szókincsüket, és van türelmük.

A másik alkalmazás, amit hasznosnak tituláltam az a menstruációs naptár. Nem csak a vérzés napját lehet feljegyezni, hanem minden más tünetet, ami a hónap során végigkísér. De az együttlétek időpontja is vezethető benne.

Gyorsan rápillantok a telefonomra, hogy milyen ikonokat látok rajta, hátha van valami hasznos, amit itt szívesen osztok meg.

Naptár, persze. Nagyon hasznos, hogy emlékeztetőt állíthatok be a megadott időponthoz, így akár több alkalommal is jelezni fog előre.

Hangjegyzet. Kiváló, ha olyan típusú vagy, aki gyakran mondja, hogy „Mit is akartam?!”. Mert csak pikk-pakk feljegyezheted, amikor épp bevillan, hogy mit szeretnél elintézni. „Elmenni ötkor a gyerekért.” „Pétert megdicsérni.” „Gyógyszer appot indítani.” „Megmondani a főnöknek, hogy kilépek.” Vagy ilyesmire is jó.

Szótár. A mai digi világban rendkívül hasznos. És a Wordalot játékhoz is az.

Időjárás. Hasznos lenne, ha nem lőne mellé olyan sokszor.

Menetrend. Busz, vonat… csak rá kell bökni, és már löki is az infót, hogy mikor utazhatunk.

Térkép. Elengedhetetlen. Gyalogosként is. Nekem.

Oszkár. Szeretek velük utazni, pedig igen csak vonakodtam beszállni idegen mellé. Ennyit az elvekről.

A közösségi médiához tartozó programokat nem említem, mert az biztos mindenki telefonján alap ma már. Péládul: Pinterest, Messenger, Viber, Facebook, Insta, Youtube és nekem van Page Manager is a weboldalak miatt.

 Picsart, Snapseed – képszerkesztéshez.

Okoslottó. Ezt az alkalmazást csak akkor használom, ha hirtelen ihletet kapok, hogy most tuti elviszem a főnyereményt. Ritka alkalom, és eddig egyszer sem jött be. Lehet, törlöm is.

Kindle – Olvasni jó.

Kréta – a gyerekek miatt. Egyébként rendszeresen kidob, és hol az egyik, hol a másik gyerek profiljába nem tudok bejutni.

Banki appok. A bankokat lehet szeretni vagy utálni, de jó dolog látni, hogy áll az egyenleg.

Netflix. Imádom a filmeket nézni rajta.

Mypill – nyomon követhető, hogy mikor vettük be a gyógyszerünket, vagy kihagytuk ma, vagy elgurultak éppen…

A szépségápolást segítő alkalmazásokat nem próbáltam még, nem vagyok valami motivált a sminkelésben, és nem hiszem, hogy a napi inspiráció segítene rajtam ebben.  A színezős játékokkal sem tudok lazulni, inkább meditálok, ahhoz meg elég a Spotify zenealkalmazással valami lazítós zenét hallgatni.

A konyhatündérek számos alkalmazást tölthetnek le receptgyűjtésre, bevásárló lista készítéséhez.

A sport szerelmesei számára, vagy azoknak, akik gyorsan akarnak sokat fogyni, elérhető mindenféle sport app. Futáshoz, kerékpározáshoz, hasizom erősítéshez, egész testet átmozgató tornákhoz.  Naplót is vezethetünk egyébként.

Ha financiális reformokat szeretnénk végrehajtani, akkor találhatunk alkalmazást, mely könyörtelenül jegyzi a költéseinket. Például ilyen a MINT nevű app.

Hangoskönyvek alkalmazást akkor érdemes, ha gyakran vagy úton, és szeretnéd értelmesen kihasználni az idődet.

Ha már kütyüzünk, legalább tényleg keressük az életvitelünket könnyítő appokat rajta. Egyébként érdemes nézegetni, hogy a képernyőidő mit mutat, milyen alkalmazás futtatásával töltöttünk el legtöbb időt.

Na, erről beszéltem…

Ha úgy érezzük, hogy szűkül az offline életterünk, akkor inkább a real barátokkal beszélgessünk, és az ujjbegyünk helyett használjuk az ajkainkat*.
Remélem, értitek, mire gondolok.

 

(*verbális kommunikáció)

 

Te milyen hasznos app ajánlásával tudnád bővíteni a listát?