3 dolog, amitől egy barát jó baráttá válik

A baráti kapcsolatok ápolása nagyon fontos dolog, és nem csak negyven felett, hanem úgy minden korszakunkban. A barátaink sokat tudnak segíteni a nehéz időszakban, jó gyakorlatokat mutathatnak nekünk, és még biztonságérzetünket is növeli, ha gondozott baráti kapcsolataink vannak. Ezek nem légből kapott infók, ezeket például a Berkeley Egyetem boldogságot kutató professzorai is igazolták a kutatásaik eredményével.

A legjobb barátnőmre gondolva pontokba szedtem, hogy milyen a jó barát(nő):

1, Támogat, és bátorít. Amikor meséltem neki az egyik tervemről, noha több ponton is kifogásolhatta volna, azt mondta: Csináld! Amikor megkérdeztem, hogy egy legjobb barátnőnek nem illene-e engem lebeszélnie a hülyeségről, csak annyit mondott: Én azt akarom, hogy neked jó legyen!

Megjegyzés: Simán fejjel mehetnék a falnak, ha nekem azt dobja ki az agyam. Gondolom, amikor vérző fejjel lepattanok majd a falról, ő röhögve ragtapaszt nyújt felém.

2, Meghallgat bármikor és bárhol. Ebben is számíthatok rá. Igaz, kicsit zavaró, amikor az edzőteremben ülve nyög, liheg vagy csattogtatja a súlyokat, miközben én épp a legfontosabb agyalásomat osztom meg vele, de tök rendes tőle, hogy még ilyen kemény szituban is kíváncsi rám.

Megjegyzés: Remélem a wc-n ülve sosem veszi fel nekem a telefont.

3, Mellette nyugodt szívvel önmagam lehetek. Látott ő már mindenféle öltözékben, ruha nélkül, sírva, nevetve, némán, lepusztulva, ragyogva…  Színpadon, fűben, vagy  a konyhája kövén rázkódva nevetve. Nem kell trükköznöm, hogy csak a jó oldalamat lássa, mert pontosan tudom, hogy melyik megnyilvánulásomat fogja (ki)röhögve fogadni, és mikor fogja azt mondani, hogy amit művelek, az most leginkább egy hiszti. Azt is el szokta mondani, hogy gáz velem bulizni menni, mert égetem azzal, hogy ásványvizet szürcsölgetek a pultnál, de elfogadja, mert ez is én vagyok. 🙂

Megjegyzés: azt is megbeszéltük már, hogy megpróbálunk majd ugyanabba az öregek otthonába kerülni, hogy idős korunkban se kelljen mellőznünk egymás társaságát. Azt is megfejtettük, hogy várhatóan ő lesz a felejtős, én a lötyögtetős.

Összegezve: a jó barát(nő) támogat, meghallgat, nem ítélkezik, elfogad, pozitívan áll a barátsághoz, partner a hülyeségben, de szól, ha túlfeszítjük a húrt, nehogy az élet élvezete helyett visszakanyarodjunk életünk nyomorához. Házassági tanácsadóként óvatosan megjegyzem, hogy sok párkapcsolatot gyengít meg az, hogy a felek egymástól várják ezt a legjobb jóbarát viselkedést, azonban egy személyben mindenkit még a szerelmünk sem tud megtestesíteni, kár elvárni tőle…

#barátkoznijó #barátkozzteis