Ciki 40 felett a szelfi?

Illik, nem illik magunkat fotózni 40 felett?

A Facebook oldalunkon szavazást indítottunk, hogy vajon illendő dolog-e 40 felett szelfivel megtölteni a hírfolyamot. A szavazás eredményeként elmondhatom, hogy a voksaitok alapján toronymagasan vezet a “40 felett mindent lehet” vélemény, úgyhogy bátran kapjátok csak elő a telefonotokat, és mutassátok meg magatokat.

Persze, felmerülhet a kérdés, hogy mi értelme van, mi a pszichológiai háttere annak, ha valaki tele tolja a Face vagy Insta oldalát a saját magáról készített képeivel . De most nem ezt firtatom, sőt, talán még biztatok is mindenkit arra, hogy ha úgy érzi, szeretné megmutatni magát, mert mondjuk, épp új sapkát kötött, vagy mert olyan helyen van, amit érdemesnek talál megmutatni, akkor azt tegye meg. Tegye vidámmá a nézőt, inspirálja, mozgassa meg!

Tudom, hogy vannak, akik negatívan ítélik meg azt, aki sokat szelfizik. Én meg épp azon gondolkodtam, hogy vajon miért esik más megítélés alá (ha más megítélés alá esik egyáltalán), ha magunkat fotózzuk egy épület előtt a kirándulás során, mintha valakivel együtt nyaralunk, és ő készíti a képet rólunk az épülettel a háttérben?

Nekem igazán azzal sincs bajom, ha valaki azt teszi fel a netre, hogy milyen vacsorát vagy desszertet készített.

Mindenből lehet tanulni, minden kép inspirálhat bennünket valamire, ha nem kezdjük el kritizálni a készítőjét, vagy a minőségét, hanem arra figyelünk, hogy milyen érzéseink, gondolataink támadnak a képet látva, és mit mutat ez meg MAGUNKRÓl, és miben segítheti ez a felismerés a fejlődésünket.

40 felettiek által készített szelfiket kerestem a Pinteresten, hogy lássuk mennyire színesek, vidámak és szerethetőek vagyunk a negyedik X után is.

 

Ez egy cuki, kutyás kép:

 

 

Ez meg itt egy ajándék ötlet Valentin napra:

 

 

És azért a férfiak is tudják, hogy kell ezt csinálni:

Most, mikor ez a cikk születik, épp itt ül a szobában két negyvenöt feletti férfi, akit megkérdeztem, hogy mit gondolnak a negyven felett szelfiző nőkről. Az egyik férfi véleménye szerint így csak azt akarják a nők, hogy elkeljenek a piacon, míg a másik férfi kifejtette, hogy mindenféle szelfi előtt értetlenül áll, hiszen inkább megélni kellene a pillanatot, mintsem a fotókészítéssel bajlódni.

Illik, nem illik, azt megállapíthatjuk, hogy a szelfikészítés továbbra is virágzik a közösségi média hasábjain.

Te mit gondolsz erről?