A napom, amikor majdnem minden megszívat

Az úgy kezdődött, hogy hülyeséget álmodtam, és ráadásul baromi melegem volt éjjel.

#aszúnyog

Azért, gondoltam, mégis csak jó ez a nap, mert egy Mr. Monk nevű szúnyog csípett meg, így nem csak a bal talpamon, hanem szinte ugyanabban a pontban, csak a másik lábamon, a jobb talpamon is lakmározott belőlem. Szimmetria rendben.

#amosogatógép

Általában a férjem elkészíti nekem a reggeli tejeskávét, de ma elmaradt, ugyanis a mosogatógép tönkrement és az éjjeli program nem futott le. Így a bögrém használhatatlan volt. Semmi gond, kimentem, elkészítettem magamnak a kávét. Kedélyesen szürcsölgettem, már kezdtem érezni a balanszot, amikor a férjem rákérdezett, hogy mi ez a hang.

#alaptop

Én nem hallottam semmit, így a kávémmal enyelegtem tovább a kanapén. A laptopodból jön – mondta. Nahát, tényleg! – ocsúdtam fel, és mentem, hogy kikapcsoljam, ha már tegnap este úgy maradt. Igen ám, de mikor felnyitottam, a megszokott kép helyett hibaüzenet cunami fogadott. A winchesternek annyi. A hír magában nem izgatott volna fel annyira, csakhogy nem volt mentésem, pedig pár hete épp arról diskuráltunk a férjemmel, hogy le kellene menteni a cuccaimat… és bár igent mondtam akkor, a cselekvés elmaradt.

Sebaj, akkor offline dolgozom ma.

#atelefon

Egy óra múlva már nem tudott senki elérni telefonon. Szolgáltatói hiba egész délelőtt. Gondoltam, ez illik a sorba, majd szépen lassan úgyis megfejtem az Univerzum üzenetét. Addig takarítok egy kicsit.

#acsaptelep

Hopp! A fürdőszobában a meleg vizes csap tekerője a kezemben maradt, és már vissza se lehetett tekerni. Illik a napba, no para. Majd hozok egy másikat délután…

#apapírzsepi

Gondoltam indítok egy mosást és elmosogatom a mosogatógépben maradt tányérokat is. A fekete ruhák közé papírzsebkendő került – tehettem vissza a textileket újra, a mosogatógépbe meg nem odaillő tablettát raktam, hanem mosógép vízkőoldót. Illik a napba, no para.

#azüvegszilánk

A világ színes, és jót akar nekem – mantráztam. A napokkal ezelőtt kitört ablaküveg javítását mára ígérték a szakemberek. Jöttek, ütöttek, a szilánkok egy része a kertbe hullott, pedig azt mondták ilyen nem történhet. Miután leléptek, összeszedtem a darabkákat… Illik a napba, no para.

#akiscsavar

Délutánra úgy éreztem, eleget gondolkodhatott már a winyóm a viselkedésén, hát, újra belecsavarom a laptopomba, bízva a jó sorsomban. A kis csavart úgy elejtettem, hogy azóta sem találom. És nem javult meg a winyó sem. Szerintem ez így teljesen illik a napba, nyugtattam magam.

#piroshelyettkék

Itthon vettem észre, hogy a csaptelepre vett tekerő kék, pedig a piros tört el. Nem számít. Ezen már nem lepődök meg.

#oszkár

Holnap Oszkározni fogok, gondoltam a tegnap este nem foglalt helyemet lefoglalom most. Hopp, az már elkelt, csak 20 perccel később fogok tudni indulni.

Ahogy a lányom pasija mondta: ilyenkor már lehet lefeküdni…

Nem baj, legyintettem. A lényeg, hogy a lányaim rendben vannak, itthon vannak. Cukik és egészségesek. Szerencsés vagyok.

Azt hiszem, az Univerzum arra kér, hogy legyek türelmes az élethez. Vagy csak azt mutatja meg, hogy az élet akkor is lehet tökéletes, ha nem hibátlan.