5 énekes, akit jó, ha ismersz, ha kamaszod van

Emlékszem, amikor a szüleim ki voltak akadva, hogy milyen zenéket „bömböltetünk” a gyerekszobában. Apukám szerint az akkori nagy sztárcsapat, a Depeche Mode nem lesz hosszú távú slágergyártó, de ebben azért tévedett.

Anno a Bros, Depeche Mode, Limahl, Sandra, Nena, Sabrina, Neoton Família, Első emelet poszterei díszítették a szobáink falát. Persze, néhányan közülük valóban nem dobtak évtizedeken keresztül új albumokat a poppiacra, de ennek ellenére sokáig nyüstöltük a kazettáikat.

Na, de mi a helyzet most? Szülőként néha fogalmam sincs, hogy milyen „zaj” szűrődik ki a gyerekszobából. Anélkül, hogy neki állnék bezzegazénidőmben monológnak, lássuk, milyen zenéket kell ismernie a mai kor kamaszt nevelő szülőinek ahhoz, hogy ne lógjon ki nagyon a gyerekei zenei életéből.

1, Billie Eilish

Az Ellen showban is feltűnő 17 éves sztár leginkább bő ruhákban jár. Állítólag a többi ember megítélő hozzáállását szeretné ezzel megelőzni. Az egyik legnépszerűbb száma, a Bad Guy.

 

2, Khalid

A 21 éves sztárt öt alkalommal jelölték Grammy díjra, és szinte minden pop toplistán helyet kap. A legnépszerűbb számai: Talk, Location.

 

 

3, Shawn Mendes

A 20 éves énekes sok tini lány szerelme. Ismertségét a YouTube-nak köszönheti, hiszen a cover videói feltöltésével nagy rajongótáborra tett szert. A legismertebb száma most a kamaszok körében: Senorita.

 

 

4, Ariana Grande

Ő az a népszerű, és igen tehetséges lány, akinek évekkel ezelőtt a manchester-i koncertjén pokolgép robbant. A fiatal énekesnő ennek ellenére, töretlenül színpadra áll, sőt segélykoncertet is adott a károsultak, illetve a családjaik számára. A legnépszerűbb száma: Thank U, Next!

 

 

5, Lizzo

Az énekesnő molett testalkatával sok hallgatóját inspirálja önmaga elfogadására. Legnépszerűbb dala: Truth Hurts.