3 személyes ajándék, amivel meglephetjük a nagyszülőket

A nagyszülők általában jelképes ajándékokat várnak a családtagoktól. Valami személyes, megható vagy jókedvet hozó meglepetésre.

A mai digitális világban, az okostelefonok segítségünkre lehetnek abban, hogy videóüzenetet, vagy vlogot készítsünk a nagyszülőknek, amit a számítógépükön vagy telefonjukon keresztül le tudnak játszani. Ez kiváltképp jó megoldás azon családok számára, ahol az unoka és a nagymama nem él egy városban, vagy országban. Sajnos ez igen gyakori eset. Akár minden nap vehetünk fel egy kis videóüzenetet a gyerekektől, ami a készülődésről, az ünnepről, a mézeskalácssütésről, és a mamiról vagy papiról szól. Megnézhetjük az ajándékátadáskor együtt a nagyszülővel, vagy ha a földrajzi adottságok nem kedveznek a találkozásra, akkor el is lehet küldeni a felvételt a mamiék számára.

 

Nagyszerű, és hasznos ötlet, ha családi emlékekből összeállított lapozható naptárat készítünk. Ma már pár óra energiaráfordítással online is intézhetjük a naptár elkészítését. A fotófüzet, vagy fotónaptár készítésére a Google ki fogja dobni az erre szakosodott weboldalt, ahol az ingyenes készítőprogram segítségével máris testre szabhatjuk, hogy hány fotó, milyen fotó, milyen elrendezésű naptárban jelenjen meg. Dekorálhatjuk, csinosíthatjuk a lapokat, kiválaszthatjuk a méretet, színvilágot. Szuper szórakozás az összeállítás folyamata is, és az ajándék pedig hasznos. Én a CEWE naptárkészítőt használom.

 

A fénykép alapján készíttetett puzzle nem csak azért jó, mert kirakva, összeragasztva jól mutat a falon, hanem, mert egy közös időtöltés is kapcsolódik az ajándékhoz. Nagyon szívmelengető élmény, amikor a nagyszülő, a gyerek, és az unoka leül a meleg lakásban az asztalhoz, és forró csokit kortyolgatva, mákos bejglit majszolva keresgetik együtt az összeillő darabokat.

 

 

Képek: Pinterest, Pexels