5 változás negyven felett, ami várhatott volna még

Nos, a B oldalról rengeteget olvastam, hallottam. Leginkább akkor, amikor még a negyven előtt ácsorogtam. A negyvenedik szülinapom másnapján felébredtem és megállapítottam, hogy semmi, de az égvilágon semmi nem változott. És ez így ment egy évig. Akkor már a barátnőmön – aki egy évvel fiatalabb nálam – észrevettem, hogy ha mutatok neki valamit a telefonomon, akkor reflexből eltolja a karomat fél méter távolságra az arcától. Ezen baromi jókat nevettem egészen addig, amíg egyszer azon kaptam magam, hogy leveszem a tévénézős szemüvegemet azért, hogy jobban lássam a mobilteló kijelzőjét… Volt egy sejtésem, hogy mi történik éppen. Jó barátnők vagyunk, így előfordult már, hogy egymáshoz hangolódott a menstruációs ciklusunk is. Ez rendben is van, de azért erre a fordulatra nem számítottam… a barátnőm ráragasztotta a szememre a fókuszálási problémát.

A saját nyomorunkon sírva-röhögve állapítottuk meg, hogy az idő nem kímél bennünket sem. Összeszedtük, hogy melyek azok a változások az életünkben, amelyek bárcsak vártak volna még 2-3 évtizedet a megjelenésükkel.

1, A már említett látásprobléma. Van olyan szitu, ahol nincs elég hosszú kar…vagy éppen le kell venni a távolba látó szemüveget, hogy közelről rá tudjunk fókuszálni az apró betűkre.

2, Az alkohol kérdéskörében is történtek változások. Lényegesen kevesebb mennyiséggel is borzasztó másnapot húzunk magunkra. Én azóta fel is hagytam az alkohol fogyasztásával, amióta az esti 2 dl bortól már éjfél előtt beüt a másnaposság. Pedig így negyven felett elég kifinomult ízlésem lett a borokat illetően is, szóval nem a minőség a becsiccsentés és a másnaposság oka.

3, Hát és derékfájás…Erről nincs mit mesélni. Eddig lazán behajoltunk a kádba hajat mosni, most meg egyikünk nehezen hajol bele, a másikunk pedig nehezen egyenesedik ki a hajmosás után.

4, Menstruáció előtti érzelmi káosz és idegbaj. Elég azzal ismertetni ezt az időszakot, hogy csak akkor maradunk a belső béke állapotában, ha körülöttünk mindenki fut, amerre lát.

5, Ráncok és olajok. A szappanos arcmosás már a múlté, előkerültek az előkelő arckrémek. Borzasztó. Régen szexi fehérneműt kaptunk szülinapi ajándék gyanánt, most meg ránctalanító krémet.

Mindezek ellenére nem olyan rossz negyvenesnek lenni, de az előnyöket majd egy újabb bejegyzésben fejtjük ki.