5 tipp – őszi női kabát, ami ápol és eltakar

Túl vagyunk az őszi napéjegyenlőségen, így hamarosan előkerülnek az őszi kabátok is. A kabát divat mondhatnánk, hogy évről évre változik, bár meglátásom szerint az utóbbi évben az az irányzat, hogy kb. mindenféle kabátot hordanak a nők. Annak idején, még mondjuk, húsz évvel ezelőtt, sokkal meghatározóbb volt a divat szempontjából az, hogy épp mit hordtak a divatlapokban, és nem volt ekkora fast fashion választék sem.

Kevesebb volt a kínálat, nem választhattunk akármiből, de a boltokban, úgy emlékszem, mégis jobban szabott és elkészített darabok voltak. Most már bárki bármilyen formájú, méretű, színű kabátot hordhat, és mindegyikkel divatban lehet, ha magabiztos megjelenéssel párosul.

Azért mégis csak szétnéztem, milyen kabátokat ajánlanak a negyvenes korosztály számára. Ami jó hír, hogy leginkább ápolnak és eltakarnak ezek a túlméretezett változatok. 🙂  No és nem utolsó szempont az sem, hogy jól takarják a medencét, a derekat, védenek a megfázástól, felfázástól, fázástól.

A szőrös kabát is népszerű:

 

Szerintem ez is retro vonal a kilencvenes évek végéről, de ma is kapható:

 

Klasszikus, férfi kabátra hajazó stílt is bátran választhatunk:

 

Menő idén is a túlméretezett, mintás nagykabát:

 

Ez a stílus is volt már divat a kilencvenes években, bár nem ez a túlméretezett forma. Noha 2018 körül ment nagyot, a mai napig megtaláljuk a fast fashion üzletekben:

Kép: pexels.com