5 jó tanács negyveneseknek mielőtt véget ér az idei év – melyiket fogadnád meg?

A 2020 nehéz év volt.

Emlékszem, 2019 év végén nagy reményekkel skandáltam, hogy 2020 az én évem lesz. Az év eleje még rendben ment, voltam Párizsban, Rómában, majd Szardínián. Azután beindult a lefelé tartó spirál. Több kemény kihívásban vettem részt, de szerencsére életben maradtam, úgyhogy mégis az én évem volt. Jött a 2021, ami kissé megviselten talált, de bizakodásra adott okot, hogy elkezdték kiismerni a covidot, a zárások után nyitások jöttek, felépültem az agyrázkódásomból, stabilabb lettem mentálisan.

Most itt a 2021 vége. Egyáltalán nem mondom, hogy a jövő év ilyen vagy olyan lesz számomra. Még csak nem is vetítem előre, hogy milyen legyen. Igyekszem a jelenben maradni, és rendkívüli módon örülni, ha jó dolgok történnek velem.

Azon gondolkodtam, hogy vajon mire lesz érdemes fókuszálnom az elkövetkezendő hónapokban, így felírtam néhány emlékeztető gondolatot magamnak, amit most jó szívvel megosztok veled is.

1, Ne higgyek mindent igaznak, amit gondolok. A feltevések, a képzelt forgatókönyvek és a tények nem minden esetben azonosak. Olykor érdemes megkérdőjelezni, hogy amit igaznak gondolunk, arra valóban van-e tényszerű bizonyíték.

2, Teljesen rendben van, ha lassabban működök. Nem kell rohanni sehova, nem kell multitaskingolni, nem kell mindenben naprakésznek lenni. Mindenkinek megvan a saját ritmusa, ami komfortossá teszi a mindennapjait.

3, Tiszteljem magam minden szituációban. 

4, Álljak ki azokért, akik nem tudnak kiállni magukért. Akár én vagyok az, akár valaki más.

5, Minden nap teszek valamit a testi-lelki egészségemért. Ez elképesztően fontos negyven felett.

 

Te szoktál újévi fogadalmat tenni? Mire lenne jó fókuszálnod 2022-ben?