7 dolog, amire szükséged van negyvenpluszos nőként

A napokban azon gondolkodtam, hogy mi mindenben változott az igényem a huszas- harmincas éveimhez képest. Rá kellett jönnöm, hogy zsenge koromban voltak olyan elvárásaim az élettől, amelyeket jobb lett volna már akkor elengedni és nem csak később rájönni, hogy nem is annyira fontosak, mint azt én képzeltem. Ide tartozik az is, hogy ki, mit szól egy-egy cselekedetemhez, vagy hogy inkább sok, de kevésbé minőségi ruhadarabom legyen, mintsem fordítva.

Az egyik barátnőmmel összeszedtük, hogy mi mindenre van igazán szüksége egy negyvenpluszos nőnek:

1, Minőségi anyagból, gondosan szabott-varrott pizsama vagy hálóing. Bár a férfiak és egyes tudós ember szerint az a jó, ha meztelenül alszunk, azért egy gyönyörű, kényelmes pizsama mindent visz. Vagy hoz az ágyba.

2, Maradva a textilnél, egy minőségi, kényelmes otthoni ruházat is elengedhetetlen már ebben a korban. Nem a kitérdelt mackónadrágra gondoltunk és nem is a Dallasban látott vasalt élű nadrágkosztüm járt az eszünkben. Valami olyan, ami annyira csinos, hogy simán ajtót nyitnánk benne, ha becsöngetne Brad Pritt, vagy George Clooney. De ha már itt tartunk, hasznos, ha van kényelmes-de-szexi otthoni melltartónk, és minőségi sportmelltartónk is a visszafogott, de elegáns darabok mellett a fiókban. (a szilikon pánt felejtős!)

3, Kényelmes talpbetét, ami bármilyen cipőt viselhetővé tesz. A mi lábunk már tiltakozik a divatos, ám hanyagul összeállított lábbelik ellen.

4, Minőségi smink eszközökkel teli neszeszer. Negyven felett jó, ha megtanulunk pár perc alatt sminkelni.

5, Elegánsan szabott kabát és zakó. Farmerhez és szoknyához is jól illik. Sajnos már negyven felett annyira nem dobja fel a kinézetünket egy sport vagy bomberdzseki.

6, Hasznos háztartási holmik: varrókészlet, infralámpa, tárolóként funkcionáló puffok, nagyító, fejlámpa, robotporszívó, morzsaporszívó, térfigyelő kamera, ellipszis tréner gép, nagyítós tükör, vezeték nélküli fülhallgató, airfryer, smoothie készítő gép, gyógyszer vagy vitamin adagoló torony. 🙂

7, Igazi parfüm. Nem csak illatosított spray, vagy minimális parfüm esszenciával megáldott, parfümnek látszó EDT.

 

A barátnőmmel megegyeztünk abban, hogy negyven felett a nő már nem építi magát és az életét, hanem minőséggel átszőtt praktikumra törekszik, és arra, hogy minden helyzetben önmaga lehessen.

 

boriítókép: Pexels