Még 7 dolog, amire szüksége van egy negyvenpluszos nőnek

Volt már egy 7 pontos listánk, hogy többek között mi kell a nőnek negyven felett. Most plusz 7 pont következik, amit egy olvasónk állított össze. Az anonimitását kérve, nevezzük őt Rebekának.

“Lehet, hogy ebben a korban egy nő nem építi már magát, de bizony szerintem még mindig van mit fejleszteni ahhoz, hogy igazán megtaláljuk önmagunkat. Néha túl kemények vagyunk magunkkal szemben, vagy túlzott elvárásoknak próbálunk megfeleni. Rengeteget dolgozunk és közben elfelejtünk élni és saját magunkra időt fordítani. Szóval az én alternatív listám ez lenne:

1) Fizikális kihívás – egyre több figyelmet kell testünkre fordítani. A testmozgás nem csak a testünknek fontos hanem a mentális egészségünknek is, azonban nem kell feltétlenül futásra gondolni (habár az is szuper). Az a jó ha minél több különböző dolgot ki tudunk próbálni hogy megtaláljuk nekünk mi a legjobb, mi az ami motivál, amiért képesek vagyunk
kimozdulni. Több ismerősöm rúd fitnessre jár, van aki evez, vagy vív, és van aki táncol. Én olyasmit ajánlok, ami megizzaszt hetente minimum egyszer.

2) Sok utazás – én a 30-as éveim vége felé kezdtem úgy érezni, hogy az életem egyre jobban egy mókuskerék kezd lenni. Utazni mindig is szerettem, de ekkor döntöttem úgy tudatosan, hogy annyit utazok, amennyit csak lehetséges. Hogy ne csak a munkának éljek, hanem azért dolgozzak hogy kicsit élhessek is. És megint csak nem kell luxus nyaralásokra gondolni, habár ha belefér akkor szuper! Egy hosszú hétvége néha, vagy akár ha egy napra is el tudunk
menni kirándulni egy kicsit, az szuperul ki tud zökkenteni az unalmas hétköznapokból. Felfrissít és megújult erővel vethetjük magunkat a következő hétbe. És hogy mi lesz a házimunkával amit általában a hétvégén csinálunk? Hát kérem, megvár… Még senki háza nem dőlt össze attól hogy egyszer valami házimunka kimaradt.

3) Kényeztetés – megérdemlünk egy kis kényeztetést néha. Lehet szó egy wellness napról/hétvégéről, vagy akár csak egy masszázsról. Ha valaki megkérdezi mit kérek karácsonyra, néha tényleg az egyetlen dolog amire igazán vágyom az egy kis relaxálás a gőzfürdőben egy forró köves masszázs után. Na jó, egy pohár pezsgő is belefér!!

4) Minőségi kozmetikumok – szerintem ez sokkal fontosabb mint a minőségi smink, mert megalapozza a bőrünk és szépségünk sorsát az elkövetkező évtizedekre. Remélhetőleg már van egy kiépített otthoni napi szépségápolási rutinunk, de ha nincs akkor nagyon fontos hogy ezt most beiktassuk az életünkbe. A rendszeres bőrradír és hidratálás egyre fontosabb, de már az intenzívebb pakolásokat is megéri beiktatni a heti rutinunkba. Nem feltétlen a legdrágább kozmetikum a legjobb, és valószínűleg ki kell tapasztalni kinek mi válik be, mert annyira más lehet a bőrünk. Ezért érdemes tancsot kérni kozmetikusunktól. És ne felejtsük el a nyakunkat sem!!

5) Egy szexi partner / szex – nekünk is nagyon fontos hogy még nőknek érezhessük magunkat és nem csak lestrapált anyukáknak vagy háziasszonyoknak. Sokszor úgy látom hogy kapcsolatok azért mennek tönkre mert egy idő után elhagyják magukat az emberek és semmi energiát nem fordítanak a házasságukra. Valószínű hogy minden kapcsolatra ráfér egy kis frissítés ebben a korban. Erről persze könyvet lehetne írni, szóval nem is részletezem, de a 40-49 éves korban a legnagyobb a válások száma, és ez mindent elmond. Szükségünk van egy szexi partnerre, és főleg minőségi szexre. Ennek hiányában néhany vibrátorra és síkosítóra!!

6) Lazítás – Legyen akár egy délutáni piknik, kis esti séta naplementekor, koktélozás/borozás a kedvenc bárodban, vagy egy mozi. Persze tudom hogy pizsiben a Netflixet nézni otthon kényelmesebb, de ha választhatnék akkor nálam a koktélozás nyer. Sajnos annyira gyakan nem fordul elő, de megéri néha barátokkal közös programot szervezni.

7) Barátok – Ha már a ’barátok’ szóba jött, mindenképpen szánjunk időt barátainkra. Sokkal kevesebb ídőt töltünk barátokkal, a család és egyéb felelősségeink miatt, és sok nőt ismerek aki hirtelen nagyon egyedül érzi magát és nem tudja kihez fordulhat, pedig sokunknak ugyanzokkal a problémákkal kell megküzdenünk, és jól esik egy kis támogatás. Nem akarok klisé lenni, de amit a nők leginkább irigyelnek a Szex és New York-ban az az őszinte barátság, amiben a nők őszinték és megértőek tudnak lenni egymással, és mindig számíthatnak egymásra, még akkor is ha nem mindenben értenek egyet. Ilyen barátság létezik, de néha bizony dolgozni kell rajta.”

/Rebeka/