Feszengsz, ha fotó készül rólad? Gyakorold be ezeket a pózokat!

Itt a tavasz…, jöhetnek az új profilképek Facere, Tinderre vagy Instára!

Gyakran hallom ismerősöktől, és olvasom kommentekben, hogy nehéz jó képeket viszontlátni önmagukról, mert negyven felett nem könnyű előnyösen elkapni a legjobb pillanatokat. Arról nem is beszélve, hogy egy házibulin, családi összejövetelen milyen nehéz, hogy jól mutassunk a közös fényképen. Ha biztosra akarsz menni, gyakorold be ezeket a pózokat!

Mire figyelj, ha jó fotót szeretnél magadról?

Ha nem gyakorlott fotós készíti a képet rólunk, akkor jó, ha kinézünk magunknak egy-két beállítást, és elpróbáljuk tükör előtt vagy időzített szelfi segítségével. A lányom azt szokta mondani, hogy egy kevés smink mindig kell. Pl.: profi alapozó, egy kis pillaspirál, rúzs. (Mert bár a képszerkesztőkkel egy pillanat alatt oda lehet varázsolni, de azért mégis csak természetesebb hatást kelt, ha nem digitálisan rajzolt a szemöldökünk.) Egy jó frizura, és a megfelelően takaró ruha támogatja a magabiztosságunkat. A kellékekről se feledkezzünk meg, mert sokat dob az összképen. Ez azt is jelenti, hogy a zavaró háttérzajt is szüntessük meg, mármint ne nőjön ki a fejünkből egy fa, vagy egy cserepes virág, ne jelenjen meg a vállunk mögött egy parfümgyűjtemény a polcon, vagy a szekrénybe pakolásra váró ruhahimalája. A megfelelő fény is elengedhetetlen egy jó képhez.

Nézd meg az apró részleteket is, úgy mint fejtartás, hajbabrálás, kézfejek, lábfejek, a csípő a kamera felé, vagy attól elfordul, kellékek a kézben, az ölben, stb.

Az utolsó két csoportkép meg zseniális beállítás 🙂 .

Variációk otthoni környezetre: