Lipták Linda: Egy húszas évei végén járó férfi hamarabb választ egy magabiztos, negyvenes nőt

Mit éreztél, amikor betöltötted a negyvenet?

Nem volt bennem rossz érzés. Anyukám is ragyogó nő volt, semmi rosszat nem tapasztaltam, hogy a korával problémája lenne. Amikor betöltöttem a 40. évemet pont abban az időszakban éltem meg a sok év önismeretét, teljesen önmagamra figyeltem. 18 év után kiléptem egy rossz házasságból, pedig sok gyermekes anyukaként nem egyszerű lépés. Új munkahelyet kerestem, és kifejezetten élveztem az önállóságot.

Szerinted milyen kihívásokkal küszködik egy negyven feletti nő?

Kihívás sok van, ha egyedül vagy. Párkapcsolati szempontból két verziót érzékeltem: az egyik, hogy biztos a kutyának sem kellesz, vagy mindenki bepróbálkozik, mert biztos azonnal kapsz az alkalmon. Munka terén nem biztos, hogy rád gondolnak, mert biztos már nem motivál a fejlődés, a képzés, meg kell mutatni, hogy igen vannak céljaim, és vannak igényeim. De köszönöm, pontosan tudom, mit is szeretnék.

Mi a legnagyobb előnye, ha valaki betölti a negyvenet?

A legnagyobb előnye, hogy már gyűjtöttél elegendő tapasztalatot, rutint és, ha rendben vagy önmagaddal, ez látszik is rajtad. A legjobb időszakod lehet.

Mi az, amit húszévesen gondoltál a negyvenesekről? Mi igazolódott be belőle?

20 évesen azt láttam, hogy van, aki ragyog, élvezi az életet, és van, aki jóval öregebb a koránál. És már azt érzi, kifelé megy az időből. Számomra mindkettő. Én nagyon élvezem az életem, a gyermekeim, a munkám, az utazásokat. Lett egy nagyon boldog párkapcsolatom 43 évesen, jelenleg minden nagyon kerek. Viszont, van aki már feladott sok mindent, egyedül van, nem mer ismerkedni, a munkája is nyomasztja, mégsem lép. Pedig kellene.

Szerinted van-e megítélési különbség (karrier, párkapcsolat szempontjából), ha egy férfi lesz negyven-ötven éves, vagy ha egy nő tölti be ezt az életkort?

Tapasztalataim szerint egy 40-50-es férfi megítélése sokkal jobb, mint egy nőé. Karrier szempontból tapasztalt, gyakorlott. Egy nőt már öregedőnek tartanak, a család miatt nem nagyon kap kiemelkedési lehetőséget. Amikor egy ilyen korú férfi kezd új kapcsolatba, az teljesen átlagos dolog. Ha egy 40-es nőnek lesz kapcsolata, főleg fiatalabbal, még mindig a megütközés tárgya lesz, pedig manapság egy 20-as évei végén lévő érettebb férfi hamarabb választ egy magabiztos, ragyogó 40-es nőt. Tapasztalat 🙂

Szerinted ki lehet az ismert emberek közül a negyven feletti korosztály példaképe?

Számomra 40 feletti példakép nőként Jakupcsek Gabriella, Beke Zsuzsa vagy Liptai Klaudia, akik a munkájuk mellett a magánéletükben is rendben vannak. 40 felett is mertek babát vállalni, és nem adták fel önmagukat. Férfiak között Steve Jobs van előttem, aki ebben az időszakban emelte az Apple birodalmat arra a szintre, ahova még senki nem tudta.

Mit üzennél azoknak a nőknek, akik rosszul élik meg, hogy betöltötték a negyvenet?

Azt szeretném üzenni minden 40-esnek, hogy keressék, találják meg önmagukat, és élvezzék az életet.

 

Kedves Linda ! 

Köszönjük a válaszaidat.
Örömteli napokat kívánunk Neked!
<3

Legyél Te is azok között, akik válaszaikkal segítik a többi olvasót!

Nincs felső korhatár és nemre vonatkozó megkötés sem!
Férfi és női olvasóinkat is biztatjuk, hogy jelentkezzenek, mi meg küldjük a kérdőívet számukra.

Ha Te is szeretnéd az “Én és a 40” című, néhány kérdésből álló mini-interjút megválaszolni, jelezz nekem Facebookon,  kommentben a cikk alatt, chaten, vagy e-mailben: info@negyvenmultam.hu.

 

A többi mini-interjú választ ITT olvashatod!