3 sorozat, amiből tanulhatnak a nők

Ha pasi létedre rákattintottál erre a bejegyzésre, akkor biztosan azért tetted, mert szeretnél örömet okozni a barátnődnek egy közös minőségi időtöltéssel. Jófej tőled. 🙂

A sorozatnézési szokásokra keresve nem találtam pontos adatokat, de az ismeretségi körömben egyre többen preferálják a tv helyett a netes sorozatok megtekintését. A Netflix, az HBO GO, Apple TV bőven kínál erre látnivalót.

A népszerű sorozatokat tekintve a nők ezeket (is) keresték és kísérték figyelemmel – sok esetben többször is végignézve:

1, Gilmore Girls (Szívek szállodája)

Emlékszem, én sem egyszer néztem végig ezt a sorit. 2000-ben kezdték el forgatni, és 2007-ben zárták le. 7 évadon keresztül kísérhettük az egyedülálló anya, Lorelai életét, ahogyan küzd a szülői szerepben, harcol a gazdag és elvárásokkal teli szülőkkel, és próbálja megtalálni az igazi férfit. Állítólag musical is készült belőle. Na, azt elképzelni sem tudom, hogy milyen lehet. A sorozat után kijöttek még 4 résszel, amelyben Rory és Lorelai későbbi éveibe nyerhetünk betekintést. Habár nagyon vártam, hogy megnézhessem, annyira azért nem lett jó.

2, Szex és New York

4 harmincas-negyvenes barátnő keresi az igaz szerelmet, küzdenek a karrier fronton és buliznak megállíthatatlanul. Aki szép ruhákat akar látni, beleélni magát a menő életstílusba, és szereti a humort, annak kiváló kikapcsolódást nyújt a 6 évadot tartalmazó sorozat. Habár minden nő életének részleteit láthatjuk, de szerintem inkább Carrie Bradshow (Sarah Jessica Parker) itt a főszereplő.

3, The Morning Show

Ezt a baráti körömben én hoztam egyedül még, valószínű azért, mert ez egy új sorozat. Jennifer Aniston és Reese Witherspoon nagyot alakít a 10 epizód során. A téma a munkahelyi szexuális zaklatás, és a férfi központú médiabirodalom hatása a női lélekre, a nők életére, valamint a média hiteles tájékoztatása is górcső alá kerül. A megvádolt férfi jól hozza az egoista, mindent-megkaphatok-mert-sikeres-pasi-vagyok karaktert. Mitch bőrébe Steve Carell bújt.
Nézzétek meg ezt a sorozatot, mert tanulságos és gondolatébresztő. Lehet, hogy egy külön posztot is megér ez a téma. Sőt, biztos is.

Mind a három sorozatból van mit ellesniük a nőknek, és tanulni a pasiknak.

 

Képek: Britannica, Port, Filmtekercs