Naplóírási tippek negyveneseknek

A naplóírás nem csak az előző évszázadban volt hasznos cselekvés, hanem napjainkban is ajánlott stresszoldó, fejlesztő időtöltés. A boltok polcain számtalan “Bullet journal” stlílusú kész termék kapható, amelyet testreszabva mindennap használhatunk. Azonban, ha nem akar valaki ilyen félkész naplókra költeni, akkor egy sima füzetet is vásárolhat hozzá, vagy megrajzolhatja fénymásoló papírra és összetűzi azt.

A naplóírás során erősítjük az összpontosítás képességünket, feldolgozzuk a velünk történteket és felhívjuk a saját figyelmünket azokra a szokásainkra, amelyek érdemes lecserélnünk azért, hogy egy számunkra könnyedebb, komfortosabb életet élhessünk.

Most még januárig megtervezhetjük az új év naplóját, de ha nem akarunk elvesztegetett napokat, akkor már ma kinevezhetünk egy füzetet magunknak erre a célra, és elkezdhetjük a munkát.

A naplóírás lehet egy kiváló esti rituálé része is: tusolás, fogmosás, szex, naplóírás… 🙂

Mit lehet beleírni egy ilyen naplóba?

Gyakorlatilag bármit. A vízfogyasztás, étkezési szokásunkat, írhatunk a könyvekről, én-időnkről, társasági szituációinkról, a velünk történtekről, vágyainkról, azokról, amikért hálásak vagyunk, de felvezethetjük a céljainkat is. Például, hogy miket akarunk abban a hónapban, vagy azon a héten elpakolni, átrendszerezni. Beleírhatjuk a sikerélményeinket, az eredményeinket. A leírtak alapján nyomon követhetjük ezen életszakaszunk döntéseit, láthatóvá válik a fejlődési ütemünk.

Hoztam néhány mintát, hogy mások mire használják a naplójukat.

Születésnapok az évben:

 

Alvási szokás:

 

Vízivási szokás:

 

Olvasási szokás/könyvespolc tartalma:

 

A megtakarítási rendszert is ebben vezetik:

 

Jó inspirálódást, kellemes összpontosítást és kreatív én-időtöltést kívánok!

 

Borítókép: pexels.com