Így találj rá a stílusodra negyvenes nőként! – tippek képekkel

 

Lehet, hogy most a világjárvány idején jobban mennek a melegítők és az otthoni, kényelmes ruhák, de azért ne feledkezzünk meg arról, hogy előbb-utóbb úgyis kinyílik újra a világ és újra megéri öltözködni. Most még van időnk a számunkra legmegfelelőbb módon frissíteni a ruhatárunkon. Ehhez ad tippeket nekünk Szekeres Virág Judit.

Aki ismeri Virágot, tudja, hogy a legjobb ötleteket a Youtube csatornáján találjuk, de most olyan szerencsénk van, hogy egyértelmű és szerethető tippeket ad a honlap hasábjain is a negyvenes nőknek azért, hogy minél jobban sikerüljön eltalálniuk az életstílusuknak megfelelő öltözködési formát. A cikk alján extra mellékletként egy videót is találsz.

Mit tehet az a negyvenes nő, aki úgy érzi, valamiféle stílusváltás ideje jött el számára? Már nem húszas-harmincas, de nem is szeretne túl konzervatívan sem öltözködni.

SZVJ: Én úgy gondolom, hogy egy negyvenes nő sokszor bátrabb lehet, mint huszonéves korában. Amikor negyvenévesek vagyunk, már sokkal kevésbé befolyásol, hogy mi az, amit a barátnőink vagy a korosztályunk preferál. Nem akarunk mindenképpen beolvadni, megfelelni a kinézetünkkel. A másik nagyon klassz dolog, hogy egy negyvenéves nő már nagyjából tudja, hogy mi áll jól neki, vagy legalább is azt, hogy mi az amiben jól érzi magát.

Én mindeképpen egy letisztult ruhatárat javaslok 40 felett, amit feldobhatunk néhány igazán különleges, extra és meglepő ruhadarabbal vagy kiegészítővel. Semmiképpen se féljünk attól, hogy ez már nem illik a mi korunkban, és felejtsük el azokat a berögződéseket, hogy egy negyven fölötti nőnek már csak klasszikus, (unalmas) darabokat szabad hordani. Pont ellenkezőleg, bátran legyünk kicsit kisérletezőek és lázadóak és ne csak a külsőnket illetően 🙂

Érdemes inspirálódni például az instagramon, az én kedvenceim @blog4over40 @codigopilar @shesheshow

 

Túl széles a kínálat a ruhaboltokban. Hogy találhatja meg könnyen valaki, hogy melyik ruhadarabok közül érdemes választania? 

SZVJ:Az első és legfontosabb dolog mielőtt vásárolni megyünk, hogy tisztában legyünk azzal, hogy mi van a szekrényünkben és mi az, amire szükségünk van. Valami alapdarabra van szükség, kell egy új nadrág, vagy egy kabát? Vagy csak fel akarjuk dobni a ruhatárunkat a következő szezonra? Ha nem tudjuk, hogy mit tartalmaz a már meglévő ruhatárunk, akkor nagyon nehéz dolgunk lesz és csak random vásárolunk. Ez nagyon sokszor egy teljesen felesleges kiadással végződik, megveszünk valamit, amink már esetleg van, vagy egy olyan darabot, ami semmihez nem illik.

Ahhoz, hogy az ilyen felesleges vásárlásokat elkerüljük, jól kell ismerni a ruhatárunkat, és célzatosan kell vásárolni, azt amire szükség van. Tudom, hogy ezt nehéz megszokni, de ha így vásárolunk, mindig használható ruhatárunk lesz, sosem kell töprengeni a szekrény előtt, hogy mit vegyünk fel.

Mi a véleményed a kapszulagardróbról?

SZVJ:A kapszulagardróbot inkább nyaraláshoz javaslom, amikor tényleg minimális csomagolással, akár kéthétre való outfitet kell becsomagolnunk. A mindennapokra egy alapruhatár kialakítását javasolom, ami azért több ruhát tartalmaz, mint egy kapszulagardrób.

Ez az alapruhatár tényleg csak klasszikusokat tartalmaz, olyan darabokat, amiket több évig is tudunk hordani divattól függetlenül. Éppen ezért fontos, hogy jó minőségű anyagból készüljenek és méretben tökéletesek legyenek. A színek természetesen a saját ízlésünktől függenek, lehet fekete- fehér -szürke, de ha világosabb árnyalatokat szeretjük akkor, bézs -barna árnyalatokban gondolkodjunk. Egy alapruhatár magában unalmasnak tűnhet, de ez tényleg csak egy alap, ezt egészítjük ki színekkel, szezonális darabokkal. Az alábbi példában látható, hogy ugyanazt az alapruhatárat alakíthatjuk kicsit vadabbra a piros és leopard mintás kiegészítőkkel, vagy szolidabbra a púderes szinekkel.

 

Milyen hétköznapi szettet ajánlasz a negyvenes nőknek stílusuk szerint? 

SZVJ:Sportosaknak azt javasom, hogy ne féljenek a színektől. Egy alakot követő, elasztikus nadrággal vagy egy kényelmes pulcsival már kész is az öltözéked. Nagyon fontos, hogy ne vessz el a sportos ruhákban, valahogy mindig érdemes hangsúlyozni a derekadat, ha bővebb darabokat veszel is fel, szóval szerezz be néhány kényelmes övet. Egy rugalmasabb anyagú pulcsi is jó megoldás lehet, ha a derekadat szeretnéd megmutani.

A kényelem mindenek felett! Ha te is így gondolod, akkor érdemes könnyebb, természetes légáteresztő anyagokat választani, amelyek lazán követik az alakodat. A derekat mindig érdemes kiemelni ebben az esetben is. Egy klassz tornacipő vagy egy balerina tökéletessé teszi a megjelenést.

Ha szeretsz mindig csinos, elegáns és nőies lenni, akkor nyilván könnyebb a dolgod, csak ügyesen kell összeválogatni a darabokat az alakformádnak megfelelően. Érdemes játszani a színekkel és a textúrákkal, jó kombináció a matt és fényes anyagok párosítása, dinamikosabbá teszi az outfitet. Természetesen egy szép, magassarkú cipő vagy csizma egészíti ki ezt a stílust.

 

+1: Milyen alap kiegészítőket érdemes a szekrényben tartani, hogy egy rosszabb napon is feldobja a kinézetünket?

SZVJ:Számomra a legfontosabb kiegészítő egy klassz cipő és táska. Szerintem ezekből nem lehet elég 🙂 A legfontosabb, hogy bármilyen unalmas összeállítást fel tudnak dobni. Persze nem árt, ha van egy-két szép ékszerünk is, egy kis finom gyöngy vagy arany szett, de ne féljünk durvulni és bátran válasszunk hosszú, lógós fülbevalókat vagy óriási nyakláncokat is!

 

Képek: Szekeres Virág Judit