Tábita: A mai kor igazolja leginkább, hogy a 40-es korosztály nagyon értékes lehet…

Mit éreztél, amikor betöltötted a negyvenet?

Volt egy kép rólam, amit utáltam 40 évesen (rá se tudtam nézni), de ma mar büszkén nézegetem!  Akkor, azaz 40 évesen még kellett néhány szilánk, hogy összeálljon a belső békém, és harmóniában, boldogan elfogadjam önmagam! Boldog voltam, mint minden szülinapomon. Óriási ünneplés volt a barátokkal. Felejthetetlenre sikeredett. Akkor még volt végtelen bizodalmam a párkapcsolathoz és a teljes újrakezdéshez. Mindenképp ez volt az elsődleges célom mindenben.

Szerinted milyen kihívásokkal küszködik egy negyven feletti nő?

Mindenképp más a két nem, ez látszik és érződik! Miért…? Ennek rengeteg szociális, lelki és más eredője van…nos, ezért nem is pályázok már partnerre. Biztos vannak kivételek, én megvárom, és ha szükségem lesz valakire, akkor tudom, hogy majd ideér, rá fogok találni.

Mi a legnagyobb előnye, ha valaki betölti a negyvenet?

Ma már …. én vagyok a fontos, és minden utánam. Jól vagyok, kiegyensúlyozott és meg”békélt “. Elfogadtam magam, másként kezdtem berendezkedni. Most már, pláne véglegesen elengedem a tárgyakat, a lehetőségeket, amiket már többször próbáltam elérni. Más célokat, más élményeket keresek, de a bölcsesség és a tapasztalat most már uralják az ösztöneimet. Könnyed vagyok, és akarok is az maradni. Most már hiszem, hogy teljes mértékben felülír mindent az intuíció.  Nem rugaszkodok neki erőből a dolgoknak. Ha oda kell érnem, lehet, hogy más úton, de ott leszek!

Mi az, amit húszévesen gondoltál a negyvenesekről? Mi igazolódott be belőle?

20 évesen nem gondoltam a 40 évesekre, csak a fiatalságomnak éltem. Nem láttam tovább. Meg voltam győződve, hogy ÉN mindig fiatal maradok. Aki már idősebb volt, “lesajnáltam” magamban, de nem tudtam elképzelni magam – csak örök fiatalnak.

Szerinted van-e megítélési különbség (karrier, párkapcsolat szempontjából), ha egy férfi lesz negyven-ötven éves, vagy ha egy nő tölti be ezt az életkort?

Szerintem mások megítélése egyedfüggő és nem kor kérdése. A mai kor igazolja leginkább, hogy a 40-es korosztály nagyon értékes lehet…

Szerinted ki lehet az ismert emberek közül a negyven feletti korosztály példaképe? 

Férfi példakép több is van. Mindenekfelett, legyen udvarias, tisztelettudó, őszinte és intelligens… No, nem lexikálisan legyen kiváló. Legyen spontán, és fantáziadús. Itt kezdődik nálam a férfi. Például Alföldi Róbert, Presser Gábor (kicsit odébb, de számomra az örök). Hölgyek vannak szép csokorban, de itt is kiemelném Koncz Zsuzsát, mert mindig saját magát képviseli. Jakupcsek Gabriella, vagy az anyukám, a nagymamám… akkor is, ha már nincs fizikálisan jelen. Sok tanárom is ide tartozik.

Mit üzennél azoknak a nőknek, akik rosszul élik meg, hogy betöltötték a negyvenet?

  • Mindenekelőtt fontos a saját egyensúlyunk, és számomra fontos a tisztelet embertársaim felé. És felém is! Ha ez nem érezhető,  számomra az a jelentése, hogy odébb kell állni. Ma ezt már bölcsen megteszem, (az évek beértek).
  • Az energiát fordítva használd, ismerd meg, hallgasd meg a másikat, és ha lehet, tanulj belőle.
  • Vezess naplót! Apropó napló! A napokban került a kezem közé és jó volt az elfeledett időket újraélni. Ennek hatására most újra jegyzetelek.
  • Légy nyitott, mert csak akkor érinthet meg az az igazi érzelem, amit át kell élni.
  • Használd ezt a skálát, ez az adottság színezi sejtjeink végtelenjét, és tündöklésével szivárványt csalsz a szürke árnyékra. Néha kell idő az áthatolásra, fel kell engedni a fagyos szívnek, de minden kienged és életre kel, ha megkapja az elixírt!

 

Kedves Tábita! 
Köszönjük a válaszaidat.
Örömteli napokat kívánunk Neked!
<3

Legyél Te is azok között, akik válaszaikkal segítik a többi olvasót!

Nincs felső korhatár és nemre vonatkozó megkötés sem!
Férfi és női olvasóinkat is biztatjuk, hogy jelentkezzenek, mi meg küldjük a kérdőívet számukra.

Ha Te is szeretnéd az “Én és a 40” című, néhány kérdésből álló mini-interjút megválaszolni, jelezz nekem Facebookon,  kommentben a cikk alatt, chaten, vagy e-mailben: info@negyvenmultam.hu.